top of page

TINE HELLESHØJ

Tine Helleshøj (født 1977) har en dristig, personlig og meget individualistisk stil. Der er fuld knald på både person og værk når det gælder denne kunstner, idet hendes meget farverige, spraglede kunstneriske univers og visualitet meget godt afspejler den person, hun er. Der er både glam og rock´n roll i hendes billeder, samtidig med at der også er noget andet på spil, nemlig en kommentar til eller påpegning af nogle levevilkår for kvindekønnet – eller mennesket i det hele taget. Man kan måske sige, at der indbygget i den umiddelbart farvestrålende billedflade ligger en sårbarhed og et vidnesbyrd om en anden side af festlighederne. Når du betragter en collage eller et maleri af Tine Helleshøj mødes øjet af mange linjer og mønstre i adskillige lag og farver – centreret om eller spillende op til et centralt motiv – som oftest en kvinde.- Hvorfor My Beautiful gallery netop inviterede Tine første gang til Udstillingen "Like A Woman", der omhandlede stærke kvinder, i oktober 2019.

Temaerne er ofte seksualitet og kønsroller, evt. med en pinup Girl som bærende del i illustrationen, der fuldføres med pen, papir og maling. Der er rigtig mange elementer i hvert billede, der ved første øjekast kan forekomme lidt kaotisk, men som ved nærmere iagttagelse åbenbarer en orden og et budskab. Faktisk ”vokser” hendes værker ved at blive set på længe og granskende – de kan ikke aflæses som et maleri, hvor oplevelsen og erkendelsen af værkets iboende kvalitet ofte er givet i ét enkelt blik på fladen. Tine Helleshøjs værker kræver noget af beskueren – en dechifrering – en tydning. Hun arbejder i blandede medier som maleri, collage, gouache, spraymaling, stencils og tegning, men hendes indtil nu mest kendte værker er collagerne med de forskellige kvindefigurer i kommenterende omgivelser. Collagerne ligger stilmæssigt i nærheden af PopArt, og har desuden et stærkt grafisk element. De har et ungt og friskt udtryk, hvor inspirationen fra USA og i det hele taget den moderne kultur er tydelig. Deres stærke visualitet og pågående motiver og kolorit er særegen i dansk samtidskunst. I sin collageteknik fragmenterer hun f.eks. ikoniske retrobilleder eller arbejder med sine egne fotografier og opdeler billedet i former og farver, der frækt og direkte rammer øjet.

Tine Helleshøj er en stærkt æstetisk kunstner, men hun har også ofte en sarkastisk kommentar om verden omkring os med i værket. Således f.eks. i titler som:” Shut Up! You´re Disturbing My Third Eye”. Og forstyrrede bliver vi – i vores fragmenterede verden, som Tine Helleshøj helt konkret tematiserer i sine værker. Hendes nyeste værker drejer mere i en kubistisk retning – og man ser en tydelig inspiration fra bl.a. Picasso, hvilket på det allerseneste også har udmøntet sig i keramiske værker med kubistisk modulerede kvindedekorationer. Således er hun en kunstner, der har skiftet spor og sprog mere end én gang – og ikke er bange for af og til at tage en ”timeout” for at samle ny inspiration og finde nye veje. Hos denne kunstner gælder helt sikkert én af hendes egne litografititler: ”My Way – or the Highway”.

CV

 

2019

Solo show, “ By Tine”, NENA showroom, Kastrup.

Group show, “Visual Underground” Museo de Nerja, ES.

Group show, Summerexhibition, Galleri Egelund, Copenhagen.

Group show, “eksrummet” Prags boulevard, Copenhagen.

Group show, “Visual Playground” Galleri Parnasse, AArhus.

 

2018

Group show, “Visual & friends”, Kattesundet, Copenhagen.

 

2017

Group show, Metropol open art, Sevilla, ES

Group show, “Visual”, Kirsten Kjærs museum, Thisted.

 

2016

Group show, “Women in art”, Galeria Krabbe, ES.

Group show, ”Visual”, Galeria Krabbe, ES.

Group show, ”Visuel”, Æglageret Holbæk.

 

2015

Scope Miami, Parlor Gallery, New Jersey, USA.

Group show, ”Seven year itch” Parlor Gallery, New Jersey, USA.

 

2016 – 1998

Permanently represented at Galerie Wolfsen with soloshows, Group shows, Art Copenhagen, Art Herning, Artfair Stockholm, Vasby Konsthall.

 

2016 – 1998

Exhibited in Group and solo shows at the following galleries:

Parlor Gallery, GalleriLABR, Gallery Poulsen, Gallerie Rasmus, Galleri X, Galleri Polkadot, Gallery Revolver, + several companies and public spaces.

 

Censored 2002 – KE, Kunstnernes efterårsudstilling 1998 – DR, Galleri 12, Århus

PC: "Mouse over" for detaljer.
Phone: Click på billedet.
bottom of page