top of page

Carsten Dahl

Solo Piano 

Lørdag d. 31. AUGUST optræder Carsten Dahl i My Beautiful Gallery med en dialogisk improvisationskoncert. Her vil han fra flyglet komponere øjeblikkets musik og i en åben samtale med aftenens gæster dele sin stærkt personlige fortælling og inspirerende tanker om kunsten - i musikken såvel som maleriet.

 

Koncerten starter fra kl. 20 i My Beautiful Gallery, Rungsted Kyst Øst. Der er stadig billetter til rådighed (160,- kr.), som du kan booke online her:

https://billetfix.dk/da/e/carsten-dahl-solo-impro/

Eller på MobilePay: 52828271(modtager Benedicte Toft Andersen). Billetter kan også købes i døren for 200,- kr.

For Carsten Dahl har musik, lige fra barnsben, aldrig været musik, han ER musik. Som lille dreng efterlignede han musikken fra hans fars klassiske LP-samling ved at spille på et chatol i stuen som om det var et piano. Men det var trommesættet som fangede hans interesse på kostskolen og allerede fra 12-års alderen blev han efterspurgt som studiemusiker til pladeudgivelser. Som 19-årig, på Rytmisk Konservatorium i København, fokuserede han igen helt på pianoet. I dag er han uomtvisteligt en af de væsentligste innovative musikere og komponister i Danmark, og hans internationale ry er hurtigt voksende.

 

Det frie innovative spil, som er Carstens signatur, blev grundlagt allerede tilbage i 90’erne i gruppen Embla. I Danmark har han samarbejdet med bl.a. Thomas Blachman, Lennart Ginman, Mads Vinding, Alex Riel, Palle Mikkelborg, Michala Petri og mange andre legendariske musikere. Dertil kommer utallige koncerter med store kunstnere i udlandet og en lang række priser. Carsten Dahls vidtrækkende talent lader til at være ubegrænset og han udtrykker sig frit på de fleste instrumenter og i de fleste musikalske genrer.

carsten_dahl_portræt.jpg

Carsten Dahl er også en dygtig billedkunstner og medbringer til koncerten d. 31. august et udvalg af malerier, som han vil komponere, improvisere og tale ud fra.

67574926_2399980073659017_76860784169818

Carsten Dahl er som autodidakt kunstner drevet af en indre nødvendighed og en åndelig bevidsthed, der har inspireret ham til at male fra tidlig morgen til sen aften de sidste 4 år.

Både som maler og musiker bevæges han af det i sprækken usagte og skjulte, og alting synes at spejle sig i ham som i et vand. Han blændes af lyset, der skabes ud af mørket, for dersom man kender sit afgrundsdybe mørke, ser man meget klarere i lysets refleksioner. Han ønsker at være en åndens maler og en åndens komponist. For ham er toner farver og farver toner. Akkorderne er landskabernes bund, der veksler mellem skygge og lys; dybde og perspektiv. Fuglene er de mange udtryk og følelser set fra barnets perspektiv.  Selve det at være maler og det at være musiker handler mere om at kunne skabe en åndelig evighed og bevægelse i øjeblikket og fastfryse det foran beskuerens eget spejl. På den måde forvandler han det ukendte potentiale fra dødvægt til liv.

bottom of page